Schmidt begint meer in titelkansen PSV te geloven: 'Geen punt gestolen'

Roger Schmidt ziet de titelkansen van PSV toenemen. Waar de Duitse oefenmeester de kansen van PSV aan het begin van het seizoen als 'twintig procent' omschreef, is dat na zeventien wedstrijden aardig toegenomen. Bij een overwinning op Go Ahead Eagles kroont PSV zich tot winterkampioen.

In gesprek met de NOS blikt Schmidt terug op de eerste seizoenshelft van PSV. Aan het begin achtte Schmidt de kansen op een titel voor PSV klein in. Zo gaf de Duitser concurrent Ajax tachtig procent kans op het landskampioenschap en hield lang vast aan de stelling dat zijn ploeg slechts twintig procent kans maakte. "Het is ondertussen wel iets meer geworden. We staan een punt voor op Ajax. Dat is niet veel, maar het is toch een punt."

Na zeventien wedstrijden staat de teller van PSV op veertig punten. Schmidt benadrukt dat zijn ploeg geen enkel punt heeft gestolen. "We hebben onze punten behaald met goed spel. Van de zeventien duels hebben we er vier niet gewonnen. De rest hebben we allemaal terecht gewonnen. En dat in moeilijke tijden, want we hebben wel wat problemen met blessures gehad. Maar goed, we gaan het zien in de komende zeventien wedstrijden."

Toekomst van Schmidt

Schmidt heeft het bij PSV naar zijn zin en nog altijd blij met zijn keuze voor de Eindhovenaren. "Ik heb destijds voor twee jaar getekend en we hebben het daarna samen goed gedaan. Nu moeten we maar eens kijken hoe we verdergaan." Met een aflopend contract is de toekomst van Schmidt bij PSV nog altijd niet zeker. Een derde seizoen in Eindhoven is dus nog maar de vraag.