BREKEND: Jan de Jong stopt als algemeen directeur bij Feyenoord

Feyenoord en Jan de Jong gaan uit elkaar. Dat heeft Feyenoord woensdag gemeld op haar eigen website. De Jong was sinds november 2017 directeur, nadat hij die taak overnam van Eric Gudde.

Het was al langer duidelijk dat het niet zo boterde tussen de 52-jarige De Jong en andere mensen binnen de club. Toch komt zijn vertrek enigszins als een verrassing; De Jong was de laatste dagen nog volop met de Rotterdamse club bezig, bezocht het trainingskamp in Oostenrijk en wilde zich voorbereiden op eventuele gesprekken met PSV over de verkoop van Steven Berghuis.

Liefde voor de club

'Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden', verklaart De Jong op de website van Feyenoord. 'Dat gebeurt vaker in de grote mensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het verandert ook niets aan de liefde voor de club. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld!’

Vervanger

Feynoord moet nu op zoek naar een vervanger van De Jong. ‘We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode', aldus voorzitter Toon van Bodegom.