Spelersgroep PSV zag afscheid Schmidt niet aankomen: "Wel een beetje verbaasd"

PSV-trainer Roger Schmidt maakte donderdag bekend dat hij na dit seizoen gaat vertrekken bij de Eindhovenaren. Een boodschap die zijn spelersgroep niet had verwacht. De Duitser vertrekt na twee seizoenen in de Eredivisie.

Schmidt vertelde voorafgaand aan de training de reden van zijn vertrek. "We stonden in een kringetje, hij zei dat hij nog wat wilde zeggen', haalt Jordan Teze het moment terug. 'Uiteindelijk heeft hij het gewoon eerlijk verteld. Natuurlijk is het fijner als je het eerder van de trainer hoort dan wanneer je het op het nieuws hoort".

De Nederlander brak onder leiding van Schmidt definitief door in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. De verdediger begon als centrale verdediger, maar speelt nu als rechtsback. De 22-jarige Teze betreurt het vertrek van de oefenmeester. "Ik heb veel onder hem gespeeld. Mijn doorbraak meegemaakt, eigenlijk. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. Nu moeten we maar gaan kijken wat hij gaat doen".

Armando Obispo

Armando Obispo werd ook enorm overvallen door het bericht van zijn trainer. "Ik was wel een beetje verbaasd", geeft de centrale verdediger toe. "Je bent er niet echt mee bezig. Je bent gefocust op het seizoen, de komende periode en de komende wedstrijden. Wat dat betreft kwam het wel als een verrassing. Het is niet zo dat we er vanuit gingen dat we op korte termijn iets zouden horen".

Schmidt streek in de zomer van 2020 neer in Eindhoven. In die tijd won hij slechts één prijs en dat was de Johan Cruijff Schaal. De Duitser maakt dit seizoen wél af bij PSV, maar het is nog niet bekend wat de 54-jarige trainer daarna gaat doen.