Interlandoverzicht Ajax: 25 internationals en droomdebuut Antony

Ajacieden laten zich zien tijdens de interlandperiode. Maarliefst 25 spelers van de Amsterdammers komen uit voor hun land. Antony scoorde voor Brazilië tijdens zijn debuut en ook maakten vier Ajax-spelers minuten in het Nederlands elftal. Dit is het interlandoverzicht van Ajax.

Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Jurriën Timber - Nederland

Nederland boekte een nipte 0-1 zege in Letland. Steven Berghuis, Daley Blind, en Davy Klaassen begonnen in de basis. Davy Klaassen, ook wel 'mister 1-0' genoemd, scoorde de enige treffer in de wedstrijd. Ryan Gravenberch viel in de 62e minuut in. Nederland speelt maandag in De Kuip tegen Gibraltar.

Jay Gorter, Devyne Rensch en Kenneth Taylor - Jong Oranje

Devyne Rensch begon in de basis tegen Jong Zwitserland. Jong Oranje speelde de EK-kwalificatiewedstrijd met 2-2 gelijk. Dinsdag neemt Oranje het op tegen Jong Wales.

Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Naci Ünüvar en Youri Regeer - Oranje onder 19

Oranje onder 19 speelt deze week drie oefenwedstrijden. De eerste werd met 3-1 gewonnen van Portugal onder 19. Naci Ünüvar was de grote man bij Oranje. Hij scoorde en gaf twee assists.

Dušan Tadić - Servië

Servië kwam deze week nog niet in actie. Zaterdagavond speelt Tadić, dat tweede staat in de WK-kwalificatiepoule met zijn Servië, tegen Luxemburg.

Mohamed Daramy - Denemarken

Ook Denemarken speelde nog niet deze week. Onlangs maakte Mohamed Daramy zijn debuut. Vanavond spelen de Denen tegen Moldavië, dat laatste staat in de WK-kwalificatiepoule. Denemarken staat bovenaan.

Victor Jensen - Denemarken onder 21

Afgelopen donderdag won Denemarken onder 21 met 0-1 van Schotland onder 21. Victor Jensen speelde 75 minuten in het EK-kwalificatieduel. Dinsdag staat de wedstrijd tegen België onder 21 op het programma.

Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico - Argentinië

Nicolas Tagliafico mocht minuten maken in het duel tegen Paraguay (0-0). Hij viel in de 57e minuut in. Lisandro Martínez zat niet bij de selectie. Maandag spelen de Argentijnen het WK-kwalificatieduel tegen Uruguay.

Antony - Brazilië

Een Braziliaans droomdebuut voor Antony. In minuut 77 kwam de Ajacied het veld in bij een 1-1 stand. Vanuit een penalty kwam Brazilië op voorsprong en in de 95e minuut maakt Antony zijn eerste goal voor de Seleção. Zondag gaat de kwalificatie voor het WK verder en speelt Brazilië tegen Colombia. Bekijk hier het doelpunt van Antony:

Edson Álvarez - Mexico

Een basisplaats voor Edson Álvarez in de wedstrijd tegen Canada (1-1). Maandag vervolgen de Mexicanen hun weg naar het WK met de wedstrijd tegen Honduras.

Mohammed Kudus - Ghana

Mohammed Kudus speelt met Ghana zaterdag tegen Zimbabwe voor de kwalificatie van het WK. Momenteel staan de Ghanezen tweede in de poule, vlak achter Zuid-Afrika.

Sébastien Haller - Ivoorkust

De topscorer van Ajax was vrijdagavond afwezig voor de interland tegen Malawi. De spits was met zijn vrouw in het ziekenhuis voor de bevalling van hun kind. Ivoorkust won de wedstrijd met 0-3.