BREAKING: PSV en John de Jong na vier jaar uit elkaar

PSV heeft officieel afscheid genomen van Directeur Voetbalzaken John de Jong. Beide partijen konden vanwege een vertrouwenscrisis niet meer met elkaar door dezelfde deur. Eerder vandaag werd al bekend dat er een grote kans was op een vertrek van De Jong.

Via officiële kanalen wordt De Jong bedankt voor zijn diensten. “PSV en Directeur Voetbalzaken John de Jong hebben de doorlopende arbeidsovereenkomst per direct ontbonden’, schrijft de club. “PSV dankt John de Jong, die in het verleden ook speler, scout en hoofdscout was in Eindhoven, voor zijn inspanningen in de voorbije 22 seizoenen.”

Op de clubsite komt Algemeen Directeur Marcel Brands met een uitleg. “Ik heb na een hectische laatste week van de transfermarkt een evaluatie gehad met de Raad van Commissarissen. Daaruit is naar voren gekomen dat er bij de RvC unaniem een vertrouwensbreuk is ontstaan met betrekking tot het functioneren van John de Jong.”

John de Jong komt zelf nog met een reactie op het besluit. “De sportieve ambitie van PSV heb ik altijd in alles voorop gesteld, met oog voor de financiële gezondheid van de club. Elke beslissing die deze zomer is genomen, had draagvlak van de hele directie. Deze staf en selectie zijn in staat om er een succesvol seizoen van te maken. Als PSV’er heb ik bijna de helft van mijn leven in verschillende rollen bij de club gewerkt. Dat zal ik blijven koesteren.”

Net binnen