Officieel: Danny Buijs is de nieuwe trainer van FC Groningen, Hennie Spijkerman assistent

FC Groningen heeft een nieuwe trainer gevonden: ex-speler Danny Buijs (35) neemt vanaf volgend seizoen de honneurs waar in de Euroborg. Dat meldt de club woensdagmiddag via officiële kanalen. Buijs volgt Erenst Faber op. Laatstgenoemde gaf onlangs aan aan het einde van het seizoen te vertrekken. 

Buijs tekent een contract voor twee seizoenen en begint met bij De Trots van het Noorden aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Sinds 2014 stond de voormalig voetballer aan het roer bij de amateurs van Kozakken Boys. 

Ook Hennie Spijkerman komt de technische staf van de Groningers versterken. Hij komt over van Ajax en wordt voor in ieder geval één seizoen de rechterhand van Buijs. Assistent-trainer Peter Hoekstra en keeperstrainer Bas Roorda blijven behouden voor de huidige nummer dertien van de Eredivisie. 

Carrière
Buijs is geen onbekende bij in het Noordlease Stadion. Tussen 2004 en 2006 kwam hij als voetballer tot 77 officiële wedstrijden in het groen-wit. Met zijn strijdlust en tomeloze inzet groeide de geboren Dordtenaar uit tot een lieveling van het publiek. 

#TB: Groningen haalt Europees voetbal en Buijs viert een feestje