'Zahavi denkt aan vertrekt en keert terug naar Israël'

De kans is groot dat Eran Zahavi komende zomer alweer vertrekt bij PSV. De Israelische spits was deze maand slachtoffer van een brute overval, waarbij zijn vrouw werd mishandeld en zijn kinderen werden bereigd. Hoewel Zahavi het huidige seizoen nog wil afmaken met PSV, zou hij al bezig zijn met een vertrek uit Nederland.

In een interview met VoetbalPrimeur spreken sportjournalisten Assaf Cohen en Inbal Manor van het Israelische Sport1 zich uit over de situatie rondom Zahvi. "Er is hier veel onrust tussen de Palestijnen en de Joden, maar toen dit gebeurde kwam dit als eerste op het nieuws. Zahavi is al jaren de absolute ster hier. Vanaf eind jaren negentig is er geen voetballer meer die zoveel reacties heeft opgeroepen als hij", aldus Cohen.

Zahavi wordt in Israel op de voet gevolgd. "Bij iedere Israëlische voetballer zou dit groot nieuws zijn, maar dat is het nu vooral omdat het Zahavi is. Alles wat met Zahavi te maken heeft is groot in het nieuws. Hij is dé speler waar alles om draait. Hij is een grote ster en krijgt daarom veel media-aandacht. Als zoiets gebeurt, staat dit een paar dagen op de voorpagina's van de kranten. Zahavi is wat controversieel in Israël omdat hij erg direct is en zegt wat hij denkt. Hij is populair en wordt gerespecteerd, maar niet iedereen begrijpt hem. De mensen in Israël waren desondanks geschokt."

In Israel denkt men dat Zahavi na één seizoen PSV alweer gaat verlaten. ""Hij heeft een mooi contract bij PSV dat hij in Israël niet zal krijgen, maar dit verandert alles. Zahavi is echt een familieman. Ik denk niet dat zijn familie terug naar Nederland gaat en hij dan hier blijft. Het is vooral de vraag wat zijn familie wil. Misschien willen zij wel terug naar Israël. Als je het me nu vraagt, denk ik dat Zahavi niet nog een seizoen blijft. (..) Ze hebben zijn familie pijn gedaan en hij wil alles doen om ze veilig te laten zijn. Ik denk dat hij volgend seizoen in Israël speelt bij Maccabi Tel Aviv."