LIVEBLOG: Halve finales in de play-offs voor Europees voetbal (gesloten)

De play-offs voor Europees voetbal zijn woensdagavond begonnen met de halve finales tussen FC Utrecht en FC Groningen om 18:45 uur en Feyenoord - Sparta Rotterdam om 21:00 uur. De duels worden dit jaar over één wedstrijd gespeeld, waardoor de winnaar van vandaag direct doorgaat naar de finale. In dit bericht volgen we alle ontwikkelingen. Deze liveblog is gesloten!

22:51 uur: Feyenoord - Sparta Rotterdam 2-0 (EINDE)

Feyenoord verslaat Sparta Rotterdam met 2-0 en gaat door naar de finale van de play-offs. Daarin wacht het duel tegen FC Utrecht. De vraag is alleen nog wanneer en waar het duel gespeeld wordt, vanwege het Songfestival van zaterdagavond. Wordt vervolgd. Wij sluiten in ieder geval deze liveblog! 


22:39 uur: Geen shirtje voor de fans? (83')

Een shirtje van Toornstra voor een jonge fan? Deze Feyenoord-fan lijkt dat geen goed idee.


22:17 uur: Wouter Burger valt in bij Sparta (59')

Wouter Burger komt in de ploeg bij Sparta. De middenvelder wordt toegejuicht door de fans van Feyenoord. Burger wordt namelijk gehoord van Feyenoord. "Wouter is een Feyenoorder", wordt er dan ook gezongen.


21:48 uur: Feyenoord - Sparta Rotterdam 2-0 (RUST)

Feyenoord is hard op weg richting de finale van de play-offs. De Rotterdammers staan bij rust met 2-0 voor tegen stadsgenoot Sparta.


21:36 uur: Goals Feyenoord: 2-0 (36') 

Feyenoord neemt in korte tijd ineens snel afstand van Sparta Rotterdam. Eerst benut Steven Berghuis een strafschop, kort daarna maakt Tom Beugelsdijk een eigen doelpunt. Daardoor staat het 2-0 in De Kuip.


21:00 uur: Feyenoord - Sparta Rotterdam (AFTRAP) 

Het tweede play-offs-duel van vanavond is begonnen! Feyenoord - Sparta Rotterdam.


20:40 uur: FC Utrecht - FC Groningen 1-0 (EINDE) 

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs. FC Groningen wordt in eigen huis met 1-0 verslagen.


20:21 uur: Doelpunt FC Utrecht: 1-0 (77') 

Eindelijk een doelpunt in de Galgenwaard! FC Utrecht neemt de leiding. Simon Gustafson schiet een voorzet ineens hard en fraai binnen, waardoor het 1-0 staat voor de thuisploeg.


20:02 uur: Robben raakt de paal (54')

Arjen Robben met de grootste kans van de wedstrijd tot nu toe. De 37-jarige aanvaller raakt de paal, nadat zijn vrije trap van richting werd veranderd. Het ontbreekt een beetje aan geluk voor Robben. Waar hebben we dat eerder gezien...


19:48 uur: Opstellingen Feyenoord en Sparta Rotterdam

De opstellingen van Feyenoord en Sparta Rotterdam voor het duel in De Kuip zijn bekend. De aftrap is om 21:00 uur. 


19:31 uur: FC Utrecht - FC Groningen 0-0 (RUST)

FC Utrecht en FC Groningen hanteren een hoog tempo, maar zijn daardoor ook erg slordig. De 0-0 ruststand is niet gek.


19:25 uur: Panna Lundqvist

Een moment van opwinding zowaar in de Galgenwaard. Ramon Pascal Lundqvist zet zijn tegenstander op fraaie wijze te kijk.


19:17 uur: Arjen Robben uitgefloten

Arjen Robben wordt door de FC Utrecht-fans uitgefloten. Op Twitter kunnen weinig voetbalfans dat waarderen.


18:53 uur: Genieten van de fans

Bij de play-offs mogen supporters aanwezig zijn. Vanavond zijn er 3.000 FC Utrecht-fans aanwezig in De Galgenwaard. Dat is toch veel leuker dan een bandje van ESPN!


18:45 uur: Aftrap!

De play-offs voor Europees voetbal zijn onderweg. FC Utrecht - FC Groningen is onder het toeziend oog van 3.000 supporters begonnen!


17:30 uur: Opstellingen FC Utrecht en FC Groningen

De opstellingen van FC Utrecht en FC Groningen zijn bekend. Bij de bezoekers is Arjen Robben de meest opvallende naam in de basis. Afgelopen weekend was hij nog afwezig tijdens het met 1-0 verloren duel tegen PEC Zwolle. Bij FC Utrecht start Mark van der Maarel in de basis.