Ronald Koeman lovend over Roger Schmidt: "Hij is uiteindelijk misschien wel de lachende na alle kritiek"

Ronald Koeman heeft zich lovend geuit over de diensten van Roger Schmidt bij PSV. De oud-trainer van de Eindhovenaren en onder meer FC Barcelona ging in een gesprek met PSV TV uitgebreid in op het dienstverband van de Duitse hoofdtrainer bij PSV. 

"Ik vind het sowieso altijd knap", opent de oud-bondscoach zijn betoog over Schmidt." Een trainer moet ook zijn eigen kop volgen en heeft ideeën over hoe hij leiding geeft aan zijn team. Ook in wedstrijden, bijvoorbeeld bij het wisselen."

Maar Koeman is het zeker niet altijd eens geweest met zijn collega. "Ik kan me de wedstrijd tegen Feyenoord nog goed herinneren", vertelt Koeman. "Die werd gewonnen door Feyenoord. Ik kan me nog goed herinneren dat hij een aantal spelers wisslde in de tweede helft. Toen had ik wel zoiets van: dat zou ik niet doen. Dat zijn wel belangrijke wedstrijden."

Maar over het algemeen is Koeman wel te spreken over het werk dat Schmidt geleverd heeft bij PSV. "Hij bewijst een zeer goede trainer te zijn." De momenteel werkloze trainer is lovend over het feit dat PSV voorlopig nog meedoet aan alle competities. "Hij strijdt ook op alle fronten nog mee en heeft daarmee een beter PSV laten ontwikkelen. Zo is het ook.'