Sneijder stopt met trainersopleiding: "Lastig samenwerken"

Wesley Sneijder heeft de trainersopleiding van de KNVB achter zich gelaten, zo heeft hij woensdagavond laten weten. De voormalig voetballer kon zich niet altijd vinden in de voetbalbond. 

"Mijn wens was een stukje maatwerk", steekt Sneijder van wal in de Champions League-uitzending bij RTL 7. "Meer begeleiding richting het managen van een team. Dat paste niet in het beeld van de KNVB en dan wordt het heel lastig samenwerken. Helaas is er dus voor nu afscheid genomen".

"Ik begrijp dat je iets moet leren, ik ben geen trainer. Er wordt gesuggereerd dat we als ex-voetballers geen ervaring hebben, dat is onzin", vervolgt de recordinternational van Oranje. "Ik heb veel trainers meegemaakt en ervaring meegepakt. Ik heb veel meegekregen, hoe het wel en niet moet. Ik heb mezelf afgevraagd wat voor een type trainer ik zou zijn".

'Meer een manager'

Sneijder is tijdens zijn opleiding tot een duidelijke conclusie gekomen. "Ik ben veel meer een manager dan een veldtrainer. Ik moet dingen leren die niet echt bij mij staan. Daarom heb ik gevraagd of het anders kon".

"Ik weet ook wel dat ik nu geen trainer ben, ik wil het wel worden. Maar wel op de manier waarop ik vind dat het bij me past. Ik ga kijken hoe ik het in de toekomst ga doen, ik weet het niet", aldus Sneijder.