Deze 24 spelers zijn met PSV afgereisd naar Noorwegen: 5 spelers ontbreken, 3 talenten krijgen de kans!

PSV speelt donderdagavond haar laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen het Noorse Bodø/Glimt. De Eindhovenaren hebben de definitieve selectie bekend gemaakt en daarin zijn er diverse verrassingen verrassingen. In de lijst selectiespelers ontbreken 5 bekende namen: Ibrahim Sangaré, Mauro Junior en Jarrad Branthwaite zijn ziek en daarnaast zijn Phillip Max en Boy Waterman zijn nog niet wedstrijdfit.

Deze absenties geven de ruimte aan Van Nistelrooij om 3 talenten mee te nemen. Mathijs Tielemans en Niek Schiks maken voor het eerst deel uit van een Europese selectie en ook de pas 17-jarige Emmanuel van de Blaak maakt zijn debuut. De volledige selectie van PSV bestaat uit Walter Benítez, Joël Drommel en Niek Schiks als doelmannen en Ki-Jana Hoever, Jordan Teze, Armando Obispo, André Ramalho, Phillipp Mwene, Fredrik Oppegard, Jenson Seelt en Emmanuel van de Blaak als verdedigers. Op het middenveld gaan Xavi Simons, Érick Gutiérrez, Guus Til, Joey Veerman, Richard Ledezma en Mathijs Tielemans mee. In de aanval zijn Luuk de Jong, Noni Madueke, Cody Gakpo, Anwar El Ghazi, Johan Bakayoko, Yorbe Vertessen en Sávio mee naar Noorwegen

Tekst gaat verder onder de video

Maak met de talentvolle PSV-verdediger Emmanuel van de Blaak:

PSV maak zicht klaar voor een lastige wedstrijd 

Dat Van Nistelrooij jeugdspelers meeneemt wil niet zeggen dat hij de wedstrijd onderschat. Het belooft namelijk een lastige wedstrijd te worden. In de eerste confrontatie kwam men in Eindhoven niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Daarnaast besliste de UEFA dat PSV als gevolg van de ongeregeldheden bij het verloren duel met Arsenal geen supporters mee mag nemen naar Noorwegen. Het komt dus op de eigen kracht aan. Hoewel overwintering in de Europa League al zeker is valt er toch nog iets te winnen, namelijk de eerste plaats in de poule. De poulewinnaar plaatst zich direct voor de 8e finales, terwijl de nummer 2 een tussenronde moet spelen. Aangezien Arsenal met 12 punten bovenaan staat zal PSV (10 punten) moeten winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse plaatsing.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Bodö/Glimt - PSV’

In 2024 twee Nederlandse clubs in de groepsfase van de Champions League? Nederland doet goede zaken!

PSV op Rapport: Eindhovenaren gaan niet in de fout in Noorwegen

ZIEN: PSV-fans klimmen in boom om wedstrijd te kunnen zien

Gemengde gevoelens over PSV in Noorwegen

Opstelling PSV bekend: Drommel en Hoever keren terug in basisopstelling

Wat gaat PSV doen in het uiterste Noorden van Europa tegen Bodö/Glimt?

Dit zijn de potentiële tegenstanders van PSV bij een tweede plaats

Gerbrands vult toekomst in voor Cody Gakpo: "Dat leek hem wel wat"

Van Nistelrooij richt vizier 'gewoon' op Bodø/Glimt, maar houdt Ajax-uit in achterhoofd

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Bodø/Glimt!