Spelerspaspoort: Ajax-target Jorge Sánchez (profiel)

Ajax is in de zoektocht naar versterking voor de defensie uitgekomen bij Jorge Sánchez. De Mexicaanse rechtsachter moet de opvolger van de naar Bayern München vertrokken Noussair Mazraoui worden. Wordt Sánchez de tweede Mexicaanse aanwinst van de Eredivisie deze zomer?

Sánchez werd op 10 december 1997 geboren en doorliep de jeugdopleiding van Santos Laguna. Voor deze club maakte hij op 18 september in 2016 zijn debuut. Na twee seizoenen en 32 wedstrijden te hebben gespeeld voor zijn jeugdclub, vertrok hij in 2018 naar Club América. Bij Club América legde de rechtsachter in zijn eerste seizoen direct beslag op vier prijzen. Sinds zijn komst is de verdediger niet meer weg te denken uit de basis elf van de club. In vijf seizoenen kwam de speler tot nu toe tot 148 optredens voor Club América.

International voor Mexico

Op 27 maart in 2019 maakte Sánchez zijn debuut voor de nationale ploeg van Mexico. Als rechtsachter maakte hij de 90 minuten vol in een met 4-2 vriendschappelijk gewonnen duel met Paraguay. In het vervolg werd de verdediger soms wel en soms niet bij de selectie opgeroepen. Tot op heden kwam de rechtsachter tot 21 duels voor Mexico. Hierin wist hij één keer te scoren.

Marktwaarde-evolutie

Ajax zou een som van vijf miljoen euro moeten betalen voor de diensten van Sánchez. In de evolutie van zijn marktwaarde volgens het betrouwbare Transfermarkt, is terug te zien dat de Mexicaan momenteel op eenzelfde waarde van vijf miljoen wordt geschat. Hij ligt nog tot medio 2025 vast bij Club América.