In beeld: De drie grootste flops van speelronde 21 in de Eredivisie

Speelronde 21 van de Eredivisie zit er weer op. Het was opnieuw een weekend vol spektakel. Het regende doelpunten, maar er waren ook genoeg rare momenten. Dit zijn de grootste flops van speelronde 21.

Schlemiel Mvogo

PSV-doelman Mvogo was de meest besproken persoon na afloop van PSV – AZ. De Zwitser ging gruwelijk in de fout waardoor AZ uiteindelijk met de punten aan de haal ging. Na afloop liet PSV-trainer Roger Schmidt weten dat Mvogo er niet van uit kan gaan dat hij de volgende wedstrijd weer onder de lat staat.

Jeroen Houwen en Jacob Rasmussen in de fout

Vitesse kende een uiterst slechte avond door uit tegen concurrent FC Twente hard onderuit te gaan. De 2-0 was de meest opmerkelijke goal, doelman Jeroen Houwen liet de bal door zijn vingers glippen waarop FC Twente-speler Dimitrios Limnios zijn inzet tegengehouden zag worden door de handen van Vitesse-verdediger Rasmussen. Uiteindelijk kon Rasmussen door deze actie vertrekken met een rode kaart, terwijl doelman Houwen alsnog moest vissen: Ricky van Wolfswinkel benutte de strafschop.

Bart Vriends verlangt naar podcast

Bart Vriends kende een ongelukkige middag. De verdediger van Sparta Rotterdam zag zijn ploeg vier doelpunten incasseren en zag zo zijn team compleet overrompeld worden door stadgenoot Feyenoord. Mede door een glijpartij van Vriends kon Feyenoord profiteren en wisten de Rotterdammers  het derde doelpunt te scoren. Vriends werd uiteindelijk in de 79e minuut gewisseld door coach Henk Fraser.

Feyenoord-doelman vertrekt