Twijfel over rol Bazoer bij Feyenoord: 'Past niet in het systeem'

De kans is klein dat Riechedly Bazoer deze winter nog naar Feyenoord vertrekt. De onderhandelingen tussen Feyenoord en Vitesse liepen eerder vast. Een zomerse overstap lijkt daarmee een betere mogelijkheid. Emile Schelvis en Ronald de Boer twijfelen over de rol die Bazoer zal vervullen bij Feyenoord.

Bazoer zijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af, hierdoor kan de 25-jarige middenvelder al praten met een nieuwe werkgever. Feyenoord zou gecharmeerd zijn van de diensten van de middenvelder. In het Ziggo-programma Rondo bespreken De Boer en Schelvis of Bazoer wel een toegevoegde waarde zou zijn bij Feyenoord

Twijfel over rol

Schelvis twijfelt of Bazoer in het systeem van de club uit Rotterdam past. “De positie die hij vervuld bij Vitesse, bestaat niet bij Feyenoord. Ik zie Bazoer zichzelf ook niet in de basis spelen boven Trauner of Senesi.” Volgens de Boer zou de verdediger perfect gebruikt kunnen worden in een 5-3-2 formatie. “Hij moet dan in een Busquets-rol spelen.” Bij Vitesse is Bazoer bekend met dit systeem, zo vertolkt hij onder manager Letsch de libero rol in een vijfmans defensie.