Kans in Oranje? Dit zijn de indrukwekkende cijfers van Joshua Zirkzee in België

Bij het Nederlands Elftal is Louis van Gaal op zoek naar een nieuwe spits. Met de rentree van Vincent Janssen in de voorselectie gingen veel wenkbrauwen fronsen. Moet er daarom geen kans komen voor Joshua Zirkzee in Oranje? De huurling van Bayern München maakt bij RSC Anderlecht namelijk een sterke indruk.

Afgelopen zomer maakte Zirkzee op huurbasis de overstap naar België. In de Jupiler Pro League wist de 20-jarige spits in 32 wedstrijden vijftien keer te scoren en ook nog eens acht assists te leveren. In het Belgische bekertoernooi was Zirkzee goed voor twee doelpunten en twee assists in zes wedstrijden. Tijdens de Playoffs om het kampioenschap staat de teller van Zirkzee na vier wedstrijden al op één doelpunt en twee assists.

Zirkzee maakte in 2016 de overstap van de jeugdopleiding van ADO naar die van Feyenoord. Tot een minuut in het shirt van de Rotterdammers, kwam het nooit. In 2017 vertrok Zirkzee als jongeling naar de jeugd van Bayern München. Op 18 december 2019 volgde het debuut voor Zirkzee, waarin de spits gelijk trefzeker was. Zijn doorbraak bij Bayern kwam er tot dusver nog niet. Vorig jaar mocht de jeugdinternational ervaring opdoen bij Parma, waarna afgelopen zomer een huuroverstap naar Anderlecht volgde.