Wat gebeurt er met Til en andere buitenlanders in de Russiche competitie?

De toekomst van Guus Til is nog altijd ongewis. Samen met tal van andere buitenlanders staat hij onder contract in de Russische competitie. Waar deze buitenlanders sinds het uitbreken van de oorlog de vrijheid kregen om tot deze zomer elders in Europa te gaan voetballen, zijn er voor het komende seizoen nog geen regels opgesteld.

Rus en voormalig Vitesse-trainer Leonid Slutsky denkt te weten waarover gedebateerd wordt door de UEFA en de FIFA. 'In theorie zijn er drie opties', begint hij op de website van zijn club Rubin Kazan. 'De eerste is dat de buitenlandse spelers transfervrij worden. De tweede is dat hun contracten voor bijvoorbeeld een jaar worden opgeschort omdat onze clubs toch van Europese competities zijn uitgesloten. De derde is dat de spelers wordt verteld dat ze per 1 juli gewoon moeten terugkomen.'

In het laatste geval wordt het voor Feyenoord onmogelijk om Til nog langer aan de club te binden. Spartak Moskou wil de aanvallende middenvelder namelijk verkopen. Geld om bovenop het salaris ook nog eens een fikse transfersom te betalen voor de oud-AZ'er, heeft Feyenoord niet. In de eerste twee gevallen heeft Feyenoord uiteraard meer kans. Wanneer Til, al dan niet tijdelijk, transfervrij zou zijn, biedt dat mogelijkheden voor de Rotterdammers. Al zouden er in dat geval natuurlijk ook meerdere, kapitaalkrachtigere, clubs zich kunnen gaan melden in de strijd om de makkelijk scorende middenvelder.