Elftal van de Week: FC Twente, Feyenoord en AZ hofleverancier

Speelronde 21 van de Eredivisie zit er weer op. Het was weer een weekend vol spektakel. AZ wist PSV in Eindhoven te verslaan (1-2), FC Twente rekende met drie doelpunten verschil af met Vitesse (3-0) en Feyenoord kende een simpele middag in de Kuip; Sparta Rotterdam werd met 4-0 opzij gezet. Ook koploper Ajax maakte geen fout, Heracles Almelo werd met 3-0 verslagen. Dit is het elftal van de week volgens Voetbalflitsen.

Guus Til

Guus Til was met twee doelpunten de grote man bij Feyenoord in de ontmoeting met stadgenoot Sparta Rotterdam. De aanvallende middenvelder scoorde alweer zijn twaalfde en dertiende doelpunt van het seizoen en staat daarmee samen met Ajax-spits Sébastien Haller op de eerste plek in het topscorersklassement van de Eredivisie. Feyenoord-trainer Arne Slot sprak van één van de beste wedstrijden dit seizoen van zijn ploeg.

Sébastien Haller

Sébastien Haller keerde terug in de basis na zijn avontuur met Ivoorkust op de Afrika Cup. De Ivoriaanse spits liet zich meteen gelden met een doelpunt en een assist. Ajax had weinig moeite met een slordig Heracles Almelo, de wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor de Amsterdammers.

Gijs Smal

Gijs Smal kwam medio 2020 binnen als nieuwe linksback van FC Twente, maar moest lang wachten op speelminuten. In het gewonnen duel met Vitesse (3-0) was Smal één van de grote mannen aan de kant van FC Twente, met onder meer een mooie assist op Ricky van Wolfswinkel als hoogtepunt.

Thijs Oosting

Thijs Oosting kende een bijzondere middag. De middenvelder maakte zijn debuut voor Willem II in de wedstrijd tegen de ploeg van zijn vader, RKC Waalwijk. Oosting wist zijn vader in de eerste helft al pijn te doen door twee keer te scoren. Mede dankzij het goede optreden van de middenvelder wist Willem II eindelijk weer eens te winnen.