Rijsbergen spreekt voorkeur uit voor De Ligt en De Vrij: "Dat is tegenwoordig heel belangrijk"

Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij moeten aanvoerder Virgil van Dijk vergezellen in het centrum van de Oranje-verdediging tijdens het WK in Qatar, vindt Wim Rijsbergen. De 28-voudig Oranje-international ziet geen geschikte alternatieven.

"Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Virgil van Dijk steken allemaal niet in hun beste vorm, maar wat zijn de alternatieven?", vraagt Rijsbergen zich af in gesprek met Voetbal International. "Jurriën Timber kan er ook staan, dat liet hij wel tegen Polen zien. Maar ik vind hem wat minder kopsterk. En dat is tegenwoordig heel belangrijk, wedstrijden worden vaak genoeg beslist door koppende verdedigers. En wij hebben drie gasten die gigantische kracht hebben bij dat soort situaties".

Rijsbergen kan goed begrijpen waarom bondscoach Louis van Gaal vasthoudt aan Daley Blind. "Er wordt veel gesproken over Daley Blind en dat hij verdedigend minder is, maar als je kijkt wat er in dit elftal centraal achterin staat kan hij in principe een aanvallende rol op zich nemen".

"Op rechts is Denzel Dumfries een beetje hetzelfde verhaal als Blind op links: een aanvallende speler die graag opkomt. Oranje wil aanvallend voetbal spelen met veel balbezit, dan heb je aan Blind en Dumfries twee heel goede backs", aldus de oud-verdediger, die op de WK's van 1974 en 1978 zilver veroverde met het Nederlands elftal.