Ex-prof geeft De Jong advies: ‘Speler moet juridische stappen ondernemen’

Als het aan Gary Neville ligt moet Frenkie de Jong dringend juridische stappen ondernemen tegen FC Barcelona. De ex-prof is niet te spreken over de manier waarop de Spaanse club omgaat met de middenvelder.

De Spaanse club zou eerder al een akkoord hebben bereikt met Manchester United over de transfer van de speler, terwijl De Jong zelf niets liever heeft dan een langer verblijf in Spanje. De Spaanse grootmacht is de middenvelder ook nog tientallen miljoenen euro’s in salaris schuldig en het lijkt er op dat dit niet zomaar betaald zal worden. Gary Neville heeft het volgende advies voor de speler, zo laat hij weten op Twitter: “De Jong zou juridische stappen tegen Barcelona moeten overwegen en alle spelers zouden achter hem moeten staan! Een club die fortuinen uitgeeft aan nieuwe spelers, terwijl de spelers die onder contract staan niet hun volledige salaris uitgekeerd krijgen, is immoreel en een overtreding. De FIFPro zou dit soort pesterijen nú moeten stoppen.”

Club blijft spelers kopen, volgende aankoop op komst

Onlangs kochten de Spanjaarden onder meer de peperdure Robert Lewandowski en Raphinha. De aankopen wijzen er op dat de club wel geld heeft voor aankopen, maar niet voor het salaris van De Jong. Verwacht wordt dat er binnenkort opnieuw diep in de buidel getast zal worden voor een nieuwe aankoop. Jules Koundé moet de nieuwste aanwinst worden voor de Spaanse topclub. Hij moet voor zo’n 60 miljoen euro de overstap maken van Sevilla naar FC Barcelona.