Sneijder staat open voor functie bij Ajax: "Ze mogen mij benaderen"

Wesley Sneijder zet de deur open voor een functie bij Ajax. De voormalig profvoetballer wordt in de wandelgangen genoemd als mogelijke opvolger van Marc Overmars.

"Of ik gepolst ben? Niet echt, niet direct", vertelt Sneijder in de Champions League-uitzending van RTL 7. "Maar ik zou er wel voor openstaan. Niet om Ajax, een groot bedrijf, in mijn eentje te doen, maar misschien wel als uithangbord".

"Marc is verantwoordelijk geweest voor wat Ajax de afgelopen vijf jaar bereikt heeft", vervolgt de oud-middenvelder. "Hij heeft dingen voor elkaar gekregen omdat hij uit het voetbal komt. Dan gaan de deuren makkelijk open. Misschien zou ik die rol willen, maar dan wel met iemand uit het bedrijfsleven naast me die me omhoog zou kunnen werken".

Management

Sneijder hoopt in de toekomst actief te zijn als manager. "Ik heb het in het verleden geprobeerd bij FC Den Bosch. Dat is niet gelukt, maar het neigt wel meer daarnaar. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, het trainerschap en agentschap, maar ik denk toch dat ik deze richting op wil. Ajax mag mij benaderen".

Ook interessant