Wesley Sneijder reageert via Instagram op 'alle debielen'

Wesley Sneijder moet niks weten wat de aantijgingen aan zijn adres rondom het grootschalige onderzoek naar Piet S. Samen met Dirk Kuyt zou Sneijder zijn gehoord in het onderzoek rondom S. en zijn criminele organisatie. De oud-internationals zouden in het verleden veel hebben een gegokt op de illegale goksite Edobet. Via Instagram richt Sneijder zich nu op deze betichtingen.

Afgelopen weekend kwam het nieuws via het AD naar buiten. Deze maandag werd dit in verschillende columns aangepakt, waaronder die van Ronald Waterreus, Willem van Hanegem en Hugo Borst. Met alle verhalen is Sneijder allesbehalve blij mee en haalt via Instagram hard uit. "Dit bericht is voor alle debielen die maar half een artikel lezen of het half willen lezen!", begint Sneijder in zijn story. "1. Ik ben geen wanbetaler, want ik heb daar nooit gegokt en. 2. zoals in het artikel beschreven, heb ik niets met die hele onzin te maken.”

In zijn story legt Sneijder ook uit waarom hij op deze wijze reageert. "Ik stuur dit bericht de wereld in, omdat er veel indianenverhalen gaan, maar daar zijn we in Nederland heel goed in. Dus nogmaals: ik heb niets met dit hele verhaal te maken", spreekt Sneijder zich uit.. Dus voor degenen die liever hadden gezien dat ik nu en probleem zou hebben, jammer, want er is niets. Dus blijf vooral lekker verder haten!"

Over de columnisten wil Sneijder ook nog wel wat kwijt. "De ene column na de andere voorbij zien komen. Om allemaal heel hard gelachen. Die schrijvertjes zaten weer klaar met hun pennetjes hoor. Om vervolgens te willen scoren door onzin te verkopen!"