WTF Off-topic: Russische trucker rijdt over toeschouwer Dakar Rally heen

De Russische vrachtwagenrijder Andrej Karginov is tijdens een etappe in de Dakar Rally over een toeschouwer heen gereden en de chauffeur reed na het incident gewoon door. De organisatie van de Dakar Rally heeft Karginov per direct gediskwalificeerd.

De Rus reed tijdens de vijfde etappe een vijfhonderd kilometer lange woestijnproef door Peru, toen hij in de duinen plotseling op een groepje toeschouwers in reed. Over één persoon reed hij daadwerkelijk heen, en zonder te kijken hoe het met het slachtoffer ging, vervolgde hij zijn weg. Het zestigjarige slachtoffer uit Zuid-Afrika was te laat om weg te springen en brak zijn heup. Het slachtoffer kreeg medische hulp en werd per helikopter naar een ziekenhuis gebracht.

De Dakar-organisatie heeft in een verklaring laten weten dat de betrokken toeschouwers buiten de zogeheten beveiligde zone voor publiek stonden. Daardoor brachten zij zichzelf in gevaar. De organisatie had de toeschouwers juist opgeroepen om niet buiten die zones te treden. Deelnemers aan de Dakar Rally zijn volgens de regels echter verplicht te stoppen in geval van aanrijding van een toeschouwer.

Beelden van de aanrijding: