Pieter de Jongh voorlopig geen bondscoach van Suriname? Loze belofte bond zorgt voor ergernis...

Wat deze zomer hoopvol begon voor voetbalcoach Pieter de Jongh en de Surinaamse voetbalbond lijkt in een anti-climax te eindigen. Na enkele gesprekken, waarin wederzijdse interesse in een samenwerking doorschemerde, stokt het contact en groeit de verbazing in en rondom het kamp van de 50-jarige trainer uit Leerdam, zo laat Ritesh Soechit, voorzitter van Stichting K.V.A. Suriname, aan Voetbalflitsen weten.

De Jongh, die vorig jaar definitief landelijke bekendheid vergaarde na een interview bij zijn toenmalige club FC Platinum uit Zimbabwe, stond de afgelopen periode in contact met de Surinaamse voetbalbond. Ondersteund door Football Success en Inner Guidance Mission werd een beroep gedaan op de Surinaamse stichting K.V.A. Met succes, want via de lokale contacten kreeg 'Team The Champ' te horen dat er gesprekken plaats zouden vinden.

Frustatie 

Die gesprekken verliepen uiteindelijk positief, want het voorstel werd warm onthaald door de 'SVB' en de vertegenwoordigers van De Jongh (Football Success, Inner Guidance Mission en stichting K.V.A.). De verkenningsfase, die een maand duurde, mondde uiteindelijk uit in een gesprek tussen de penningmeester en de voorzitter van de nationale selectie van de 'SVB', twee van de hoofden van de bond en De Jongh zelf. Resultaat? Een belofte tot opvolging van een inhoudelijk gesprek. Dit gesprek is echter uitgebleven, tot onbegrip van 'Team The Champ'. Omdat de partijen bleven pushen, volgde opnieuw een belofte van de Surinaamse bond. Wederom een loze belofte, waardoor de frustratie groeit. 

Negatief daglicht

Ondertussen werd ex-profvoetballer Dean Gorré ontslagen als bondscoach van Suriname en bleef het rumoerig.Ook in het kamp van 'The Champ' blijven de vraagtekens aan de horizon branden als het gaat om de handelswijze van de 'SVB'. Het team rondom 'The Champ' heeft opgevangen dat 'belangenverstrengelende personen van de Surinaamse voetbalbond De Jongh in een negatief daglicht zou hebben geplaatst. Komt het nog goed tussen beide partijen?

Zo vergaarde de viralcoach landelijke bekendheid