Gakpo verlengt zijn contract tot 2026 bij PSV

De geruchten over een contractverlenging van Cody Gakpo hingen al eerder in de lucht, maar de aanvaller heeft nu definitief bijgetekend tot medio 2026. Hierdoor is het zeker dat de talentvolle Gakpo zijn seizoen afmaakt bij PSV.

Rondom de wedstrijd PSV - Ajax werd bekend dat de Eindhovense clubleiding al meerdere keren contact had gehad met geïnteresseerde clubs, maar dat een contractverlenging zo goed als rond was. Donderdagavond komt naar buiten dat de 22-jarige rechtspoot zijn contract met één jaar verlengd. Manchester City, Liverpool, Bayern München en Arsenal werden gekoppeld aan Gakpo, maar zij moeten nu wachten tot de zomer.

Tegenover de clubkanalen van PSV zegt Gakpo blij te zijn met het nieuwe contract. "Ik heb dit seizoen een duidelijk doel voor ogen en dat is prijzen pakken met PSV", legt de Oranje-international uit. "Ik zal er alles aan doen om dat met het team, de club te bereiken. De waardering die ik hier voel is groot. Dat wil ik terugbetalen".

Technisch manager John de Jong is uiteraard ook blij met het contractnieuws. "Wij zijn vroeg in dit seizoen met elkaar om tafel gegaan om over Cody’s ontwikkeling en waarde voor PSV te praten. Zijn prestaties en status bij PSV en debuut in Oranje waren daar een directe aanleiding voor. De gesprekken brachten rust rond Cody’s positie tijdens deze transferperiode. We kunnen daardoor focus houden op het resultaat dat we dit seizoen voor ogen hebben. Cody blijft in Eindhoven om samen met PSV voor het kampioenschap te gaan".