Italiaanse media: PSV bezig met terugkeer Mertens

Dries Mertens is op dit moment speler van het Italiaanse Napoli. De 34-jarige Belg maakte in 2013 de overstap van PSV naar Italië. Hij lijkt nu echter bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in de Serie A. De Eindhovenaren zijn bezig met de terugkeer van Mertens, volgens CalcioMercato. 

Het contract van de aanvaller loopt na dit seizoen af in Napels en het is allesbehalve zeker of de clubleiding van Napoli het contract gaat verlengen. De Belg heeft het enorm naar zijn zin bij Napoli, volgens de Italiaanse krant. Echter staat de Leuvenaar ook niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Eindhoven. Het geruchtenmedium maakt melding van interesse uit Verenigde Staten en van PSV: er zou zelfs al contact zijn tussen beide partijen.

Mertens terug bij PSV

Bij PSV groeide Mertens in twee seizoenen uit tot een zeer productieve speler, die zowel belangrijk was qua gescoorde doelpunten als assists. Hij speelde veelal als aanvaller op de linkerflank. Hij maakte zijn opwachting in 88 officiële wedstrijden. Hierin wist hij 45 maal te scoren en was hij goed was voor 43 assists.