Benítez staat te trappelen: "Ik kijk uit naar dit avontuur"

Walter Benítez is de nieuwe eerste doelman van PSV. Met deze transfer is de Argentijnse doelman de eerste nieuwe speler onder aanvoering van trainer Ruud van Nistelrooij. De voormalig sluitpost van OGC Nice behoorde qua statistieken tot de Ligue 1-top, maar denkt in Eindhoven verder te kunnen groeien.

Benítez zette dinsdag zijn handtekening onder een contract van drie jaar. "Na zes seizoenen in Frankrijk was ik toe aan verandering", aldus de 29-jarige goalie. "Ik heb een uitstekend gevoel aan het contact met PSV overgehouden en mijn beeld over de club werd bevestigd toen ik hier dit weekend arriveerde. Dit is een club met een grote historie en het complex ziet er waanzinnig mooi uit".

De 45-jarige hoofdcoach van de Eindhovenaren sprak maandag publiekelijk zijn ambities uit op zijn eerste persconferentie. "De ambitie van PSV spreekt me enorm aan. PSV speelt om alle prijzen en naar zo'n uitdaging was ik op zoek. Ik wil alles uit mezelf en het team halen, iedere training en wedstrijd opnieuw. Dat mogen de mensen ook van mij verwachten. Ik heb al veel berichten van supporters ontvangen en ben daar erg dankbaar voor. Ik kijk uit naar dit avontuur", zegt een gemotiveerde Benítez.

Feyenoord-doelman vertrekt