‘Feyenoord draait door negeren coronaregels elk thuisduel flink verlies’

Sportmarkeer Chris Woerts stelt dat Feyenoord-fans zich bewust moeten worden van het feit dat hun club elke thuiswedstijd verlies zal draaien. Als de fans de coronaregels aan hun laars blijven lappen.

Dat zegt de oud-commercieel directeur van de club in gesprek met RTV Rijnmond. “De club draait nu al verlies op elke thuiswedstrijd. Dit seizoen overleeft Feyenoord wel als er strengere maatregelen komen, maar als dit nog langer dan een seizoen duurt, dan wordt het financieel wel heel zwaar”, aldus Woerts.

“Aan het eind van het seizoen moet iedere fan gecompenseerd worden voor het niet bezoeken van de wedstrijden. Nu zijn ze erop ingesteld, maar ik hoor Feyenoord al eerder roepen dat ze hopen dat ze erop ingesteld zijn dat ze aan het einde van het seizoen weer voor een vol stadion kunnen spelen na de winterstop. Als ik nu naar de ontwikkelingen kijk is dat een illusie."

Woerts heeft zelf het gevoel dat het niet snel meer zal duren voordat er nieuwe regels bijkomen. “Op tv hoorde ik Ernst Kuipers van het Erasmus MC al zeggen dat het heel moeilijk wordt in de toekomst om supporters toe te staan bij sportwedstrijden.” Burgermeester Aboutaleb van Rotterdam liet eerder ook al weten dat er landelijk hardere en strengere maatregelen nodig zijn.