Definitief: Kjell Scherpen van Ajax naar PEC Zwolle

Kjell Scherpen staat volgend seizoen onder de lat bij PEC Zwolle. De 21-jarige doelman wordt door de ploeg uit Zwolle voor een jaar gehuurd van Ajax. 

In de zomer van 2019 maakte Kjell Scherpen de overstap van FC Emmen naar Ajax. Tot op heden wist de doelman geen basisplaats af te dwingen in de hoofdstad. In zijn eerste seizoen stond hij wekelijks in het doel bij Jong Ajax. In het huidige seizoen kreeg de goalie een uitgelezen mogelijkheid om een plek af te dwingen, nadat Onana werd geschorst door de UEFA. Scherpen verloor de strijd van de ervaren Stekelenburg en moest genoegen nemen met een plek op de bank.

De 21-jarige doelman stond dit seizoen vier keer onder de lat bij Ajax, waaronder de belangrijke wedstrijd tegen AS Roma. Ajax werd uitgeschakeld over twee wedstrijden en strandde in de kwartfinale van de Europa League. De Zwollenaren moesten op zoek naar een nieuwe doelman nadat Xavier Mous zijn vertrek had aangekondigd. FC Groningen toonde ook interesse, maar zij kozen voor Peter Leeuwenburgh.