Feyenoord werkt aan komst Bullaude: Deze Argentijnen gingen hem voor in de Eredivisie

Ezequiel Bullaude zou voor een transfer naar Feyenoord staan. De aanvallende middenvelder kan de 24e Argentijn worden met speelminuten in de Eredivisie. De vaderlandse competitie kent al een fraaie geschiedenis aan Argentijnse voetballers. Dit zijn alle Argentijnen die Bullaude voor gingen in de Eredivisie.

Feyenoord is met zes Argentijnen na Ajax de club met de meeste Argentijnen in de geschiedenis van de Eredivisie. Marcos Senesi was tot voorkort een van de blikvangers in Rotterdam-Zuid. Zijn teller bleef na zijn transfer naar Engeland op tachtig competitiewedstrijden staan. Verder zagen we nog Julio Cruz, die namens Feyenoord tussen 1998 en 2000 in de Eredivisie 86 wedstrijden speelde, Patricio Graff (43), Pablo Sánchez (51), Eduardo Bustos Montoya (12) en Lucas Pratto (7) het shirt van Feyenoord dragen in de Eredivisie.

Ajax is de Eredivisie-club met de meeste Argentijnen. Maar liefst acht voetballers uit Argentijnen kwamen ooit uit voor de Amsterdamse club. Mariano Juan deed dat in 2004 voor het eerst. Juan kwam in drie jaar tijd zeventien keer uit voor Ajax in de Eredivisie. De Argentijn met de meeste competitiewedstrijden voor Ajax is Nicolás Tagliafico. De linksachter kwam al 115 keer in actie voor Ajax, gevolgd door Lisandro Martínez met 74 wedstrijden. Verder kwamen Mauro Rosales (63),  Darío Cvitanich (30), Mariano Juan (17), Iván Gabrich (10), Lisandro Magallán (3) nog in actie voor Ajax in de Eredivisie.

Deze zomer werd de Eredivisie met de komst van Walter Benitez een Argentijn rijker. Benitez maakte transfervrij de overstap van OGC Nice naar PSV. In de geschiedenis maakte al twee andere Argentijnen hun opwachting voor PSV. Zo zagen we eerder al Maximiliano Romero en Osmar Ferreyra speelminuten maken in de Eredivisie. Voor Ferreyra bleef het als huurling in 2004 slechts bij één wedstrijd in de Eredivisie. In 2018 verwelkomde PSV met Romero de tweede Argentijn uit de clubhistorie. Zijn teller staat nog op slechts twaalf wedstrijden.

Sergio Romero is de Argentijn na Tagliafico met de meeste wedstrijden in de Eredivisie. Romero stond tussen 2007 en 2011 onder de lat bij AZ. In 2009 veroverde Romero met AZ de landstitel. Andere Eredivisie-clubs die nog een geschiedenis hebben zijn ADO met José San Román (12 wedstrijden), FC Groningen met Matías Cahais (11), De Graafschap met Hugo Bargas (34) en Patricio Graff (10), SC Heerenveen met Hernán Losada (28), PEC Zwolle met Nicolás Freire (18) en RKC met Nicolas Olsak (8).

Net binnen