Schmidt blij met terugkeer sterspeler: "We moeten hem nu weer naar dat niveau brengen"

Roger Schmidt ziet in de terugkeer van Noni Madueke een welkome opsteker voor zijn ploeg. De Engelse aanvaller was wekenlang uitgeschakeld door een spierblessure en keerde in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda terug in de basis. In het thuisduel opende Madueke de score met zijn hoofd.

De negentienjarige linkspoot speelde vanaf half oktober slechts vier wedstrijden voor PSV en liep op 9 december, op bezoek bij Real Sociedad, wederom een spierblessure op. In de thuiswedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisie-club NAC Breda maakte hij zijn rentree. De Duitse trainer gaf hem weer een basisplaats en zag hem al snel scoren.

"Noni speelde begin dit seizoen geweldig. Het was ongelofelijk hoe goed hij was", zegt de PSV-trainer, die Madueke een helft gaf, op de persconferentie. "We moeten hem nu weer naar dat niveau brengen. Er is niks gebeurd, dat is voor zijn vertrouwen ook erg belangrijk. Hij speelde goed vandaag, het was een erg goede eerste stap".

Nick Olij, de doelman van de bezoekers, was een plaaggeest voor de Eindhovenaren. De sluitpost van NAC Breda voorkwam dat zijn ploeg met dubbele cijfers verloor. De 54-jarige oefenmeester van PSV was tevreden met de focus van zijn ploeg. "De spelers waren erg gefocust. Dat was voor mij het beste om te zien met het oog op de wedstrijd van zaterdag tegen Vitesse".

Feyenoord-doelman vertrekt