Ten Hag: "Ga er gewoon vanuit dat Van de Beek dit seizoen bij Ajax speelt"

Het zier ernaar uit dat Donny van de Beek deze zomer bij Ajax blijft. Trainer Erik ten Hag verwacht dat hij de rest van het seizoen over de middenvelder kan beschikken. Dat zei hij maandag op de persconferentie voor het duel met PAOK, in de voorronde van de Champions League. Van de Beek werd de laatste weken sterk in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. 

De 22-jarige voetballer gaf zelfs toe dat er interesse was uit Madrid. Toch lijkt Van de Beek deze zomer niet te vertrekken uit Amsterdam. "Ik ga er gewoon vanuit dat Donny van de Beek dit seizoen bij Ajax speelt", zei Ten Hag op de persconferentie. "Als het anders is, dan hoor ik het wel. Dan ga ik er vanuit dat ik dat van Marc Overmars hoor."

De transfer van Van de Beek naar Real leek eerder zo goed als rond, maar de Spaanse topclub lijkt nu eerste spelers te willen verkopen voor het de Oranje-international naar Madrid haalt. Dat schreef Mundo Deportivo zaterdag. Mogelijk kloppen de Madrilenen in 2020 opnieuw aan in Amsterdam.