Voormalig Eredivisie-smaakmaker doet boekje open over interesse Feyenoord

Feyenoord neemt het dinsdag om 16:30 uur in de Conference League op tegen Maccabi Haifa en daar staat een bekende onder contract: Tjaronn Chery speelt tegenwoordig bij de Israëliërs en laat in gesprek met De Telegraaf weten dat hij twee keer dichtbij een overstap naar De Kuip was.

In 2015 wilde Feyenoord hem na een sterk seizoen bij FC Groningen hebben, maar toen verkaste hij naar Queens Park Rangers, dat circa twee miljoen betaalde: "Toen ik vanuit FC Groningen werd verkocht aan Queens Park Rangers, had ik ook contact met Feyenoord. Dat is toen niet doorgegaan, maar er is altijd contact gebleven over en weer."

Dat zorgde er voor dat Feyenoord twee jaar later nog een poging waagde. In 2017 stond de aanvallende middenvelder onder contract bij het Chinese Guizhou FC toen de Rotterdammers zich opnieuw meldden: "Toen ik in China voetbalde, wilde Feyenoord me voor een jaar huren, maar dat is ook weer niet doorgegaan, omdat de Chinezen me niet wilden laten gaan. Achteraf is het misschien jammer geweest. Ik heb een mooie carrière gehad. Maar om bij een topclub in Nederland te spelen was ook wel mooi geweest."

De mooiste goals van Tjaronn Chery bij FC Groningen