Malen vertrekt in de winter niet bij PSV: "Dat gaat niet gebeuren"

Donyell Malen vertrekt in de winter niet bij PSV. Dat denkt clubwatcher Rik Elfrink. Malen is in het nieuwe seizoen dé uitblinker bij de Eindhovenaren en is met tien doelpunten in negen wedstrijden de topscorer in de Eredivisie. Volgens Elfrink blijft Malen tijdens de komende transferperiode bij PSV, maar in de zomer kan er veel gebeuren. 

"In de winter zal hij blijven. Je leest op buitenlandse sites over interesse van AC Milan en Arsenal, maar dat is allemaal flauwekul. Dat gaat nu niet gebeuren", stelt Elfrink in gesprek met het Eindhovens Dagblad. In de zomer verwacht Elfrink wel veel ontwikkelingen rond Malen. "Volgend jaar zal er een slag gaan ontstaan als hij dit niveau vasthoudt, absoluut."

"Hij is bij 21 van de 45 goals van PSV betrokken", gaat de clubwatcher verder. "Dat is ongekend. Ik kan me herinneren dat Dries Mertens met elf goals in zeven duels begon, dus helemaal uniek is het ook niet, maar wat hij nu laat zien is ongekend. Als dit zo doorgaat zal hij lastig te houden zijn voor PSV."