Officieel bericht Feyenoord: Fer blijft tot medio 2022 in de Kuip

Leroy Fer blijft bij Feyenoord. Club en speler hebben een principeakkoord bereikt over een verbintenis van twee jaar, tot medio 2022. Het huidige contract van Fer (30) liep deze zomer af. Met de overeenstemming met Fer behoudt Feyenoord een kind van de club.

Thuis in de Kuip

In december 2007 debuteerde Fer op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal, na een periode van acht jaar in de jeugdopleiding op Varkenoord. In de daaropvolgende seizoenen groeide de middenvelder uit tot international en inmiddels staan er elf interlands en een WK-deelname achter zijn naam. In de zomer van 2019 kwam Fer na acht jaar ‘thuis’ in De Kuip, een schat aan ervaring in onder meer de Premier League rijker. Al snel voelde het zowel voor de middenvelder zelf als voor het legioen alsof hij nooit was weggeweest en groeide hij uit tot een van de steunpilaren binnen het team.

Kökcü

Het aanblijven van Fer betekent dat Feyenoord er wederom in is geslaagd een vaste waarde uit het team onder Dick Advocaat langer aan zich te binden. Eind vorige week bereikte de club al een principeakkoord met Orkun Kökcü, die op korte termijn zijn handtekening zet onder een verbintenis tot medio 2025.

Reactie Frank Arnesen

Frank Arnesen is zeer blij dat met dit akkoord Fer voor Feyenoord behouden blijft: "Leroy heeft na zijn terugkeer vorig seizoen snel en zonder twijfel zijn waarde voor Feyenoord bewezen. Een belangrijke schakel op het middenveld van trainer Dick Advocaat. Hij heeft alle verwachtingen meer dan waar gemaakt en is met zijn ervaring zowel binnen als buiten het veld van grote waarde voor deze selectie."

Reactie Leroy Fer

"Ik wist dat ik bij Feyenoord wilde blijven. Het voelt heel goed dat er nu zekerheid is. We hebben afgelopen seizoen goede dingen laten zien en er zit nog veel groei in dit team. Daar wil ik graag deel van uit blijven maken. Ik ben Feyenoord nog steeds dankbaar voor die kans. Op mijn beurt kan ik nu mijn loyaliteit laten blijken. Het ging naarmate het seizoen vorderde beter en beter en op het laatst zat ik echt lekker in mijn vel. De goede resultaten droegen daar natuurlijk ook aan bij."

De middenvelder kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "De drang om weer te voetballen is echt niet normaal. Eerlijk gezegd kan ik gewoon niet wachten. Maar eerst ga ik nog even lekker op vakantie, ook daar heb ik echt zin in na een periode van onzekerheid. Daarna gaan we hopelijk fit en fris beginnen aan een nieuw seizoen."