Is de magie van Excelsior-spits Thijs Dallinga uitgewerkt?

Thijs Dallinga is dit seizoen DE speler van de Eerste Divisie. Voor de winterstop scoorde de spits 24 goals in negentien wedstrijden. De aanvaller maakte onder meer twee keer vier goals in één wedstrijd. Dit deed hij tegen FC Den Bosch en Telstar. Ook maakte de goaltjesdief één hattrick tegen Helmond. Maar nu heeft het 21-jarige talent al vijf wedstrijden op rij niet gescoord, is zijn magie uitgewerkt?

Supervorm

Dallinga kwam in de zomer van 2021 over van FC Groningen. Voor de club uit het noorden kwam de spits zeven keer in actie, al begon hij ze alle zeven op de bank. In deze zeven invalbeurten wist de huidige topscorer van de Keuken Kampioen Divisie het net niet te vinden. Nu bij Excelsior is hij dé aanvaller van de Rotterdammers. Inmiddels staat de teller al op 25 goals in 25 wedstrijden. De spits heeft een gemiddelde van een goal in elke 89 minuten en dat terwijl de voormalig speler van FC Emmen al vijf wedstrijden op rij niet heeft gescoord. Voor deze periode van droogte scoorde Dallinga vijftien goals in tien wedstrijden.  

Invloed op stand van Excelsior

Dat de spits zijn produktiviteit even kwijt is, heeft ook direct effect op de resultaten van Excelsior. De club uit Rotterdam wist al zes wedstrijden op rij niet te winnen in de competitie en verloor zelfs al vier keer op rij. Daardoor zijn de Rotterdammers van de tweede plek op de ranglijst teruggezakt naar de zevende plaats. De ploeg van trainer Dijkhuizen heeft de hoop daarom gevestigd op Dallinga. De spits scoorde bijna de helft van alle doelpunten die Excelsior dit seizoen maakte.

Toch nog record voor Dallinga?

Mocht Dallinga zijn vorm weer herpakken valt er voor de spits misschien nog een buitenaards record voor de spits op te rapen. Het record van meeste goals ooit in één seizoen van de Eerste Divisie staat op naam van Joop Schuurman. De oud-speler van Heracles trof 44 keer doel in het seizoen 1961/1962. Dallinga was hard op weg om dat record over te nemen, maar staat nu (nog) voor een fikse klus. Komt de doelpuntenmachine van Excelsior weer op gang?

(Bekijk hier de vier goals tegen SC Telstar)

Feyenoord-doelman vertrekt