KNVB volgt Dest en Ihattaren: "Ik heb er wel een goed gevoel bij"

Sergiño Dest en Mohammed Ihattaren worden nauwlettend gevolgd door de KNVB. Ajacied Dest (18) komt uit voor jeugdelftallen van de Verenigde Staten, maar kan in de toekomst nog kiezen voor het Nederlands Elftal. PSV-middenvelder Ihattaren (17) is opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko én voor Jong Oranje. De twee voetballers maken indruk bij hun club. 

Dest is niet opgeroepen voor Jong Oranje. "Maar wij hadden hem voor deze interlandperiode nooit speelgerechtigd kunnen krijgen", stelt Van de Looi, bondscoach van de jeugdploeg van het Nederlands Elftal, tegenover De Telegraaf. "Of hij er de volgende keer bij is? Bij de KNVB kijken we van hier tot aan Onder 15 naar dit soort issues en hoe we daar op kunnen inspelen. Ik kan helaas niet zeggen waar wij achter de schermen in dat opzicht allemaal mee bezig zijn."

Ihattaren

Van de Looi hoopt dat Ihattaren niet voor Marokko maar voor Nederland kiest. "Je hoopt altijd dat spelers een weloverwogen keuze maken en natuurlijk hopen wij dat een jongen die hier is opgegroeid en zijn opleiding heeft gehad, voor Nederland kiest. Maar de bal ligt bij Mo, al heb ik er wel een goed gevoel bij."

Van der Gijp vindt dat Ihattaren zelf moet beslissen