Björn Kuipers flink bekritiseerd: "De arbitrage was niet in orde"

Het optreden van Björn Kuipers bij Juventus - FC Porto is de buitenlandse kranten niet ontschoten. Met name Tuttosport is erg kritisch op de Nederlandse scheidsrechter. 

"De arbitrage was niet in orde. De geloofwaardigheid van het toernooi staat op het spel", stelt de Turijnse krant. Er worden drie momenten aangehaald: de strafschop waarmee FC Porto op voorsprong kwam, de niet gegeven strafschop aan Cristiano Ronaldo in de verlenging en de vrije trap waaruit Porto de beslissende treffer scoorde.

Vooral dat laatstgenoemde punt zorgt voor ophef. "Een zeer ernstige fout voor dit niveau", bromt Tuttosport. "Er moet worden benadrukt dat Juventus niet alleen is uitgeschakeld door de fouten van Kuipers, maar met de juiste scheidsrechter zat de ploeg nu waarschijnlijk in de volgende ronde. Dat is gewoon een feit". 

'Geen eenvoudige wedstrijd'

La Gazzetta dello Sport geeft de leidsman een 5 voor zijn optreden. "Het was voor een scheidsrechter geen eenvoudige wedstrijd, maar hij maakte teveel foutjes", stelt de roze sportkrant. "Bij de belangrijke momenten zat hij mis", concludeert Tancredi Palmeri, een bekende Italiaanse sportjournalist.

Het laagst gegeven cijfer wordt uitgedeeld door L'Équipe. De Franse sportkrant, die doorgaans erg kritisch is, beoordeelt het optreden van de Nederlander met een 2. Kuipers, die in 2014 de Champions League-finale leidde, floot dinsdag voor de zevende keer een Champions League-duel dit seizoen.