'Champions League finale op losse schroeven, mogelijk verplaatsing van locatie'

Het is nog maar de vraag of Chelsea en Manchester City de CL-finale in Istanbul gaan spelen. Vanwege het coronavirus is Turkije een 'rood' land. De Engelse overheid en de UEFA gaan maandag in gesprek over een eventuele verplaatsing van de finale naar Wembley.

Dinsdag moet het duidelijk worden of de finale van het miljoenenbal verplaats zal worden. Op dit moment staat het nog Atatürk Olympic Stadium in Turkije aangeschreven als finaleplaats. Eerder werd het stadion van Aston Villa nog genoemd als alternatief, maar volgens The New York Times gaat het nu om Wembley.

Het medium meldt ook dat als Wembley geen oplossing is, de finale uitwijkt naar Porto. Het zou dan voor de tweede keer op rij zijn dat de CL-finale niet in Istanbul gehouden wordt. Vorig seizoen werd de finale ook al verplaatst vanwege de coronapandemie. 

Eerder liet de UEFA nog weten dat de finale 'gewoon' in Istanbul gespeeld zou worden, ondanks de geldende lockdown in Turkije. De finale van de Champions League is zaterdag 20 mei.