‘Ajax teleurgesteld over vrouwelijke medewerkers die melding deden’

De perschef van Ajax, Miel Brinkhuis, heeft zijn onvrede uitgesproken over de vrouwelijke medewerkers die naar het NRC zijn gestapt om melding te doen van het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars. Ajax had liever gezien dat de medewerksters bij de club zelf aan de bel hadden getrokken.

Ajax zou op de woensdag voorafgaand het uitbrengen van het statement op de zondag, al een vergadering hebben gehad over de kwestie. Het nieuwsmedium NRC zou weten wat er precies besproken is in deze vergadering. Onder andere commercieel directeur Menno Geelen, algemeen directeur Edwin van der Sar, financieel directeur Susan Lenderink en perschef Miel Brinkhuis kwamen daarin aan het woord.

Brinkhuis zegt dat hij het jammer vindt dat medewerksters zonder toestemming van de media-afdeling naar buiten traden. Ook laat Brinkhuis in de vergadering weten dat van de vrouwen die melding hebben gedaan bij het NRC, sommige niet meer bij de club werken. De Perschef heeft een goed woord over voor de vrouwen die niet meewerkten aan het onderzoek.

In de vergadering laat Van der Sar weten de focus vooral op het voetbal te willen houden. Op trainingscomplex De Toekomst belooft de directeur van Ajax zoveel mogelijk uit de wind te zullen houden. Behalve een interview met persbureau ANP laat van der Sar weten zich gedurende de week niet voor de camera te laten zien, zo citeert het NRC een medewerkster die deelnam aan de vergadering.

Feyenoord-doelman vertrekt