Deze route moet Oranje nog afleggen naar het WK

Oranje was dinsdagavond met 6-1 te sterk voor Turkije. Door de winst pakt Oranje de koppositie over van de Turken. Dit was het begin op de jacht naar het WK-ticket. Voetbalflitsen legt uit welke route Oranje nog moet afleggen voor kwalificatie voor het toernooi volgend jaar in Qatar. 

Programma

Oranje komt nog twee keer terug voor WK-Kwalificatie wedstrijden. In oktober en november moeten de mannen van Louis van Gaal vier wedstrijden spelen om het WK te halen. Oranje heeft alles in eigen hand en zal dan moeten afrekenen met Letland, Gibraltar, Montenegro en Noorwegen.

Op 8 oktober gaat Oranje op bezoek bij Letland en drie dagen later komt het kleine Gibraltar op bezoek. 13 november gaat Oranje naar Montenegro en als die wedstrijd winnend afgesloten wordt kan de laatste wedstrijd tegen Noorwegen mogelijk al een formaliteit zijn. Als Oranje op bezoek gaat bij Letland, krijgt Turkije Noorwegen op bezoek en bij puntenverlies van Noorwegen is Oranje de grote winnaar, ook al omdat het een doelsaldo heeft dat vele malen beter is dan dat van de Noren.

Resterend programma Oranje in WK-kwalificatie

wk kwalificatie resterend programma oranje: letland, gibraltar, montenegro en noorwegen

Stand

Na de 6-1 overwinning op Turkije is Oranje de trotse koploper na zes wedstrijden. De ploeg van oefenmeester Louis van Gaal heeft een doelsaldo van +16, dat is negen meer dan concurrent Noorwegen.

wk kwalificatie, stand groep, poule G van oranje, noorwegen, letland, montenegro, turkije en gibraltar

WK 2022 in Qatar

Het WK 2022 wordt het 22e WK voetbal ooit en het eerste kampioenschap in het Midden-Oosten. Het voetbaltoernooi vindt plaats in de winter (maanden november en december), waarbij de openingswedstrijd op 21 november en de finale op 18 december 2022 worden gespeeld. De loting voor de poule-indeling van het WK is in april 2022. De laatste tijd ligt de organisatie onder vuur vanwege de slechte arbeidsomstandigheden van de arbeiders. Bij de bouw van de stadions en de infrastructuur zouden al duizenden werknemers overleden zijn volgens een artikel van The Guardian. 

Feyenoord-doelman vertrekt