UPDATE: FC Utrecht verscheurd door discriminatie

Het nieuws van de dag van gisteren was toch wel het plotselinge vertrek van Henk Fraser bij FC Utrecht. Veel verder dan 'een incident' ging de mededeling niet. Inmiddels is er meer bekend en blijkt de situatie om discriminatie te draaien.

Discriminatie tijdens oefenpartijtje werd Henk Fraser te veel

Een insider klapte uit de school en vertelt het 'echte' verhaal. De hele situatie speelde zich zaterdag 10 december, dus voor het trainingskamp, af. Tijdens de training speelde de selectie een partijtje, waarbij de van origine Surinaamse Urby Emanuelson als scheidsrechter fungeerde. Toen hij niet floot voor een overtreding op Younes riep deze: "Waarom fluit je niet? Zeker omdat jullie allemaal Surinamers zijn?" Hierop ontstond er uiteraard een pittige discussie tussen Emanuelson en Younes. Hier kwam Henk Fraser op af en hij gaf Younes een duw in de rug. Toen Younes zich omdraaide greep Fraser hem bij de keel. Daarop vertrokken Younes en een medespeler naar de kleedkamers.

Waarom ging Henk Fraser niet direct weg?

Naar verluid was technisch directeur Jordy Zuidam getuige van het incident en heeft hij sindsdien met de directie van FC Utrecht en eigenaar Frans van Seumeren overlegd wat te doen. In die tijd bleef Fraser gewoon trainer en is men naar het trainingskamp vertrokken. Daar bleek inmiddels dat de directie vond tat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Toen ook de oudere spelers in de selectie het vertrouwen in Henk Fraser opzegden besloot de oefenmeester de eer aan zichzelf te houden. Uiteraard is Fraser zeer teleur gesteld, al begrijpt hij wel dat hij afscheid moet nemen.

Feyenoord-doelman vertrekt