Manchester United walgt van racistische uitingen jegens Pogba en komt met statement

Paul Pogba had de wedstrijd van Manchester United tegen Wolverhampton maandagavond kunnen beslissen door een strafschop te scoren. De middenvelder schoot echter mis en dat kwam hem op racistische haatreacties te staan op social media. Manchester United walgt hier van en komt met een officieel statement.

'We keuren het af en veroordelen het in alle opzichten.', schrijft de club in het statement. 'We zijn nu bezig om de identiteit van deze mensen te achterhalen en gaan er alles aan doen om hen sancties op te leggen. Op dit vlak hanteert Manchester United een zero tolerance-beleid.' Teamgenoten van Pogba, zoals Harry Maguire en Rashford, spreken op social media ook schande van de racistische uitingen aan het adres van de middenvelder. 'Walgelijk, hier móet iets aan gedaan worden', schrijft Maguire.

Manchester United kreeg bij een 1-1 stand tegen Wolverhampton een strafschop. Binnen het team was discussie over wie die zou gaan nemen. Marcus Rashford leek de aangewezen man, maar Pogba eiste de bal op. De Fransman zag zijn inzet vervolgens gekeerd worden door de doelman van de thuisclub.