Voormalig Feyenoord-speler Thomas Buffel stopt door hardnekkige blessure

Thomas Buffel stopt met voetballen. De Belg speelde tussen 1999 en 2004 voor Feyenoord, maar moet wegens een blessure een einde maken aan zijn carrière. 

Lommel SK probeertje de 38-jarige Buffel nog te overtuigen om er een jaar bij aan te plakken. Daarbij werd hem zelfs nog een toekomstige technische functie aangeboden. Maar daar komt vooralsnog niets van, omdat de blessure van de huidig Zulte Waregem-speler te hardnekkig is.

Te snel
Buffel kampt al een paar maanden met een peesontsteking: "Nadat ik in het voorjaar mijn enkel verzwikte, wilde ik te snel weer het veld op", vertelt Buffel aan het Belgische Nieuwsblad. "Ik wilde er in mijn laatste seizoen bij Zulte Waregem nog het uiterste uithalen. Ik heb me geforceerd en daar merk ik nu de gevolgen van.”

Buffel geeft toe dat hij gecontacteerd is door Lommel SK. "Maar door de blessure is het onmogelijk geworden. Ik had mentaal ook al een punt gezet achter mij carrière, het is mooi geweest. Ik ben momenteel in pensioenmodus."

Buffel speelde zo'n tachtig wedstrijden in het shirt van Feyenoord. Ook speelde hij voor Excelsior, Glasgow Rangers, Cercle Brugge en KRC Genk.