Dit moet je weten over de Conference League-tegenstanders van Feyenoord

Feyenoord heeft drie voorrondes overleefd, dus kunnen de Rotterdammers zich opmaken voor de groepsfase van de Conference League. Met Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa in de groep. Wat kan Feyenoord verwachten? Voetbalflitsen neemt de tegenstanders met je door.

Slavia Praag

Trainer: Jindrich Trpisovsky

Prijzen: Zeven Tsjechische titels 

Posititie in competitie: 3

Belangrijke spelers:

In de selectie van Slavia Praag spelen veel Tsjechische internationals die deze zomer op het EK Nederland versloegen. Zo deden onder anderen Tomas Holes, Jan Boril en Lukas Masopust mee in die wedstrijd. Nicolae Stanciu is echter de gevaarlijkste man van Slavia Praag. De 28-jarige Roemeen is de spelmaker van de ploeg met ervaring bij Anderlecht en Steaua Boekarest. Mick van Buren is de enige Nederlander in de selectie.

Transfers: 

Slavia Praag is vrij rustig gebleven op de transfermarkt, alleen de Deense middenvelder Mads Emil Madsen kwam voor één miljoen euro over van LASK Linz. Micheal Krmencik komt op huurbasis over van Club Brugge, die in negen wedstrijden drie doelpunten maakte en twee assists afleverde. Uitgaand is er ook vrij weinig gebeurd, twee spelers zijn transfervrij vertrokken en acht op huurbasis. De selectie van Slavia is dus behoorlijk intact gebleven dit seizoen.

Prestaties vorig seizoen:

In de Tsjechische liga was er van een titelstrijd absoluut geen sprake, in 34 wedstrijden verloor Slavia er geen één. Stadsgenoot Sparta Praag was met twaalf punten achterstand de nummer twee in de competitie. Doordat Slavia Praag kampioen is geworden, mocht het in de derde kwalificatieronde van de Champions League spelen. Over twee wedsrijden ging het tegen het Hongaarse Ferencváros mis: 2-1. Door die nederlaag moest de play-offs van de Europa League gespeeld worden en ook daar ging het mis voor Slavia. Legia Warschau was met 4-3 te sterk en dus rest nog de Conference League voor Slavia Praag.

Mick van Buren is de enige Nederlander bij Slavia Praag
mick van buren voetbalt speelt bij slavia praag

Union Berlin 

Trainer: Urs Fischer

Prijzen: -

Positie in competitie: 12

Belangrijke Spelers:

Als je wil kijken naar sterspelers, dan moet je niet bij Union zijn. Het broertje van het grote Hertha BSC moet het vooral hebben van hard werken en als één team spelen. Verdediger Martin Friedrich vertegenwoordigt de hoogste marktwaarde in de selectie, namelijk tien miljoen euro.

Transfers:

Taiwo Awoniyi is de grootste transfer van Union Berlin dit seizoen. De 24-jarige Nigeriaan komt over van Liverpool, dat hem vorig seizoen al verhuurde aan de Duitsers. Daarnaast kwamen Pools international Tymoteusz Puchacz en keeper Frederik Ronnow voor 2,5 en één miljoen euro naar de Duitse hoofdstad. In totaal zijn er 14 nieuwe spelers gehaald en daarvan is de helft transfervrij overgekomen. Timo Baumgartl is de enige huurling van Union dit seizoen. Uitgaand is Robert Andrich de meest aansprekende naam, De 26-jarige Duitser gaat voor een bedrag van 6,5 miljoen euro naar Bayer Leverkusen.

Prestaties vorig seizoen:

Het tweede seizoen voor Union Berlin in de Bundesliga is er één om nooit te vergeten. De club uit Berlijn plaatste zich voor het eerst via de competitie voor een Europees hoofdtoernooi. Na 34 wedstrijden stond Union Berlin op een mooie zevende plek, boven Borussia Mönchengladbach. In de play-offs schakelde Union met 4-0 het Finse KuPS uit en is daarmee voor het eerst in de historie verzekerd van zes mooie wedstrijden op het Europese podium.

Sheraldo Becker is een van de sneller aanvallers van Union Berlin
sheraldo becker speelt, voetbalt bij union berlin. tegenstander van feyenoord in de conference league

Maccabi Haifa

Trainer: Barak Bakhar

Prijzen: 13-voudig Israëlisch kampioen

Positie in competitie: -

Belangrijke spelers:

Maccabi Haifa is niet alleen de minst aansprekende tegenstander in de groep, maar ook veruit de zwakste. Toch zijn er drie spelers die in ons land gevoetbald hebben: Tjaronn Chery speelde in Nederland voor ADO Den Haag en FC Groningen, bij die laatste club heeft hij het meest zijn stempel gedrukt. Ben Sahar speelde bij De Graafschap en José Rodriguez speelde op huurbasis bij Fortuna Sittard, waar hij een uitstekende indruk maakte.

Transfers:

Hoge transfersommen horen niet bij Maccabi Haifa en daarom gaf de club maar net iets meer dan drie miljoen euro uit deze transferwindow. Ali Mohamed kwam voor 1,17 miljoen euro over van Beitar Jerusalem, en is daarmee de duurste aankoop dit seizoen voor Maccabi Haifa. Verder is Ben Sahar transfervrij overgekomen van Hapoel Beer Sheva en met Ryan Strain werd er zelfs op de Australische markt zaken gedaan. Vier spelers trokken dit seizoen transfervrij de deur achter zich dicht, met daarbij één bekende naam: Yannick Wildschut. De Nederlander speelde in de Eredivise voor VVV-Venlo, SC Heerenveen en ADO Den Haag.

Prestaties vorig seizoen:

Maccabi Haifa werd vorig seizoen kampioen van de Israëlische hoogste divisie. Na 26 wedstrijden plaatste de ploeg zich als eerste voor de kampioensronde, waar alleen de top-zes van de competitie aan deelneemt. Daarin speelde het nog tien wedstrijden tegen directe concurrenten en verzekerde het zich van de titel. Nummer twee Maccabi Tel Aviv eindigde op vier punten van de kampioen. Door het kampioenschap stroomde Haifa in de eerste kwalificatieronde van de Champions League in. Kairat Almaty was in het tweeluik te sterk en won met 3-1. Door de nederlaag zakte Maccabi Haifa direct af naar de voorrondes van de Conference League. Door te winnen van Dinamo Tbilisi, het Faëroerse HB en Neftçi Baku uit Azerbeidjan plaatste de Israëlisch kampioen zich voor groepsfase Conference League.

Programma Feyenoord in Conference League

speelschema feyenoord in de conference league met union berlin, slavia praag en maccabi haifa

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl