Alles wat je moet weten over PSV - FC Emmen

PSV ontvangt zaterdagavond in eigen huis FC Emmen. De Eindhovenaren kunnen terugkijken op een goede eerste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van de nieuwe Duitse hoofdtrainer Roger Schmidt boekte een overtuigende 1-3 overwinning op FC Groningen. FC Emmen begon het seizoen met een spectaculaire 3-5 thuisnederlaag tegen VVV-Venlo. Kan PSV zaterdag tegen FC Emmen de goede seizoenstart een vervolg geven?

PSV

Met een 1-3 uitzege op FC Groningen begon PSV goed aan het seizoen. Trainer Roger Schmidt liet direct zien dat hij niet bang is om enkele harde keuzes te maken. Zo moest Mo Ihattaren in de wedstrijd tegen FC Groningen op de bank beginnen omdat de achttienjarige middenvelder naar het oordeel van de trainer niet hard genoeg werkt en zelfs van de training werd weggestuurd. Ook gaf Schmidt Sam Lammers een basisplaats ondanks het feit dat de 23-jarige spits al een persoonlijk akkoord heeft met Atalanta over een transfer naar Italië. De kop is er in elk geval af in Eindhoven. Het seizoen is voor PSV met een 1-3 overwinning op Groningen goed begonnen. Met de transferperiode die nog open is, worden het in ieder geval nog interessante weken voor PSV. 

FC Emmen

FC Emmen begon afgelopen zondag met een nederlaag aan het seizoen. In een waar doelpuntenfestijn werd er uiteindelijk met 3-5 verloren van VVV-Venlo. Verdedigend is er dus nog het nodige werk aan de winkel voor de ploeg van Dick Lukkien. FC Emmen kwam deze week overigens vooral in het nieuws doordat de KNVB besloot de sponsordeal met het bedrijf EasyToys niet goed te keuren. De KNVB gaf als reden op dat sponsorschap met EasyToys ‘in strijd zou zijn met de goede zeden’. EasyToys is namelijk een erotiekwebshop. De deal met het bedrijf was voor meerdere seizoenen en zou FC Emmen een half miljoen per jaar opleveren. FC Emmen beraadt zich op stappen tegen de KNVB. Zaterdagavond zal het elftal van Lukkien er in ieder geval alles aan gaan doen om voor een stunt te gaan zorgen in Eindhoven. Dan zal Emmen doelpunten in elk geval minder makkelijk weg moeten geven dan in de wedstrijd tegen VVV van afgelopen zondag. De laatste twee ontmoetingen met PSV eindigden in een gelijkspel.

Feitje