Is dit het FC Barcelona van het seizoen 2022/23?

FC Barcelona is goed op weg op de selectie voor het komende seizoen te vernieuwen. De geruchtenmolen draait op volle toeren en daarom is het tijd om te kijken naar het potentiële Barcelona in 2022/23!

Verdediging: 

Wat betreft de verdediging heeft Barcelona één nieuwe speler gehaald: Andreas Christensen. De 26-jarige Deen komt over van Chelsea. Barcelona betaalt een bedrag van circa 35 miljoen. 

Er spelen een aantal geruchten. Zo wordt Marcos Alonso bijvoorbeeld veel in verband gebracht met de Catalanen, wat misschien wel leidt tot een transfer.

Middenveld:

Met Frenkie de Jong die wellicht een overstap maakt naar Manchester United, lijkt het middenveld onder Xavi wel duidelijk. De nieuwe aankoop Franck Kessié komt voor 45 miljoen over van de Italiaanse kampioen AC Milan en gaat waarschijnlijk een middenveld vormen met Sergio Busquets en Gavi of Pedri. 

Aanval:

Na de transfer van Raphinha, die voor 45 miljoen euro overkomt van het Engelse Leeds en alle geruchten rondom Robert Lewandowski, die een transfer naar Barcelona wel ziet zitten, kan het nieuwe aanvalstrio van Xavi zomaar eens Raphinha, Lewandowski en Ansu Fati worden. Ook kan Xavi kiezen tussen Ousmane Dembélé, Ferran Torres, Memphis Depay en Aubameyang.

FC Barcelona 2022/23