Dit gaat Lisandro Martínez minimaal opleveren bij een transfer

Lisandro Martínez staat voor een miljoenentransfer naar Manchester United. De nieuwe club van Erik ten Hag toonde samen met Arsenal concrete belangstelling in de Argentijn. De club uit Manchester trok aan het langste einde en moet een miljoenenbedrag op tafel leggen. In dit bericht het minimum wat Martínez Ajax gaat opleveren bij een transfer.

De 24-jarige Argentijn kreeg samen met Jurrien Timber als het centrale duo bij Ajax dit seizoen in de Eredivisie een totaal van slechts negen doelpunten tegen. Tevens was Martinéz in competitieverband in 24 optredens naast zijn defensieve kwaliteiten goed voor één doelpunt en drie assists. Voor zijn thuisland Argentinië behoort de verdediger al een tijd tot de selectie. Recentelijk mocht Martínez nog 62 minuten meedoen in het gewonnen oefenduel tegen Estland (5-0). Zijn goede spel heeft interesse opgewekt van diverse topclubs uit Europa en het lijkt er sterk op dat de Argentijn zelf ook wel oren heeft naar een stap hogerop.

Ajax kan aardig bedrag vangen

Martínez kwam in de zomer van 2019 voor zeven miljoen euro over van het Argentijnse Defensa naar Ajax. De teller voor de Argentijn staat inmiddels op 139 optredens in het shirt van Ajax. Na drie jaar in Amsterdam te hebben gevoetbald lijkt het een lastige kwestie voor Ajax om de Argentijn binnen boord te houden. De marktwaarde van Martínez wordt momenteel op zo’n 32 miljoen euro geschat en hij ligt nog vast tot en met medio 2025. Met dit gegeven in het achterhoofd kan Ajax mogelijk een aardig bedrag vangen voor de sterkhouder. Na lange onderhandelingen zouden Ajax en Manchester United een akkoord hebben bereikt over een transfersom van minimaal 55 miljoen euro.