Zo verging het de Ajax-huurlingen in het afgelopen seizoen

Bij Ajax keren deze zomer een aantal spelers terug van hun huurperiode. De Amsterdammers hopen natuurlijk hun spelers bij andere clubs gerijpt zijn voor minuten in het eerste. Of dit ook geval is, moet maar blijken. Zo verging het de Ajax-huurlingen in het afgelopen seizoen.

Kik Pierie

In de zomer van 2019 verwelkomde Ajax in Kik Pierie een nieuwe centrale verdediger. Al snel mocht Pierie op huurbasis ervaring op doen bij een andere club. FC Twente nam Pierie in 2020 al op huurbasis over, waarna nog twee seizoenen volgden. In het afgelopen seizoen miste Pierie door een zware blessure maar liefst 27 wedstrijden. Op 13 maart maakte de verdediger zijn comeback, waarna hij een week later weer wat minuutjes mocht maken. In april volgde er weer een belssure, waarna Pierie op de laatste speeldag pas weer in actie kon komen. In het afgelopen seizoen staat zijn teller slechts op zeventien minuten in drie wedstrijden.

Lisandro Magallán

Nog een centrale verdediger van Ajax die het vooral met huurperiodes moet doen. Lisandro Magallán maakte in de winter van 2019 de overstap naar Amsterdam, waarna al drie huurperiodes volgden. Na periodes bij Alavés en Cortone, vertrok Magallán afgelopen zomer naar Anderlecht. De Argentijn maakte nog weel minuten in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar moest het daarna waar gaan maken in België. Daar kwam de verdediger het afgelopen seizoen dertig keer in actie, waarin hij zelfs nog zorgde voor één doelpunt en assist. Voor Magallán en Ajax te hopen dat de samenwerking nog een succes gaat kennen. Zelf wil de Argentijn in ieder geval nog zijn laatste contractjaar in Amsterdam uitdienen.

Dominik Kotarski

Voor een bedrag van twee miljoen euro haalde Ajax in 2019 Dominik Kotarski binnen. De doelman kwam over van Dinamo Zagreb en moest eerst gaan rijpen bij Jong Ajax. Afgelopen zomer mocht Kotarski terugkeren naar zijn thuisland Kroatië, waar een huurperiode bij HNK Gorica op hem stond te wachten. Hier speelde de doelman in het afgelopen seizoen 28 wedstrijden, waarin het 38 tegentreffers kreeg en acht keer zijn doel schoon hield.

Hassane Bandé

Ruim acht miljoen betaalde Ajax in de zomer van 2018 aan KV Mechelen voor Hassane Bandé. De buitenspeler maakte nog geen minuut in het eerste van Ajax. Vlak na zijn overstap raakte Bandé tijdens de voorbereiding ernstig geblesseerd. In 2020 volgde er een huurperiode bij FC Thun, waarna Bandé in de winter van 2021 op huurbasis vertrok naar NK Istra. In Kroatië kwam Bandé afgelopen seizoen dertig keer in actie, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en twee assists. Met een leeftijd van 23 wordt het toch echt tijd voor de aanvaller om zich te bewijzen in Amsterdam.

Giovanni

Twee zomers geleden verwelkomde Ajax in Giovanni het volgende Braziliaanse talent. De aanvaller wacht nog op zijn eerste minuten in het eerste en moest het tot dus ver doen wedstrijden in de KKD. Afgelopen zomer na Telstar de aanvaller op huurbasis over van de provinciegenoot. In zestien wedstrijden was de twintigjarige Giovanni het afgelopen seizoen goed voor twee doelpunten en drie assists.

Max de Waal

In de strijd om degradatie huurde PEC Zwolle afgelopen winter Max de Waal van Ajax. De aanvaller kwam in Zwolle slechts zeven keer in actie, waarin hij niet wist te scoren.

Net binnen