Vijf Feyenoorders om in 2022 in de gaten te houden

Op Varkenoord worden sinds jaar en dag talenten grootgebracht die uitvliegen naar Europese topcompetities. Wie wordt in navolging van onder meer Georginio Wijnaldum de volgende? Voetbalflitsen zet vijf talenten op een rijtje die in 2022 kunnen gaan doorbreken.

5) Antoni Milambo (16)

Antoni Milambo is misschien wel dé ruwe diamant in de jeugd van Feyenoord. De aanvallende middenvelder kroonde zich in de Conference League-voorronde tegen FC Luzern tot jongste debutant ooit voor de club: 16 jaar en 131 dagen, zeventien dagen jonger dan Wijnaldum tijdens diens Feyenoord-debuut. In dit Eredivisie-seizoen behoorde de creatieveling tot twee keer toe bij de wedstrijdselectie, maar zijn debuut in de competitie laat nog op zich wachten. Zijn wedstrijden speelt hij in de Onder 21, waar hij een vaste basisplaats heeft. Daarnaast is de technisch begaafde speler ook in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal een bekend gezicht. Kortom: het is een kwestie van tijd voor we Milambo zien schitteren in De Kuip.

4) Mike Kleijn (16)

Ook van Mike Kleijn wordt op Varkenoord veel verwacht. De linkermiddenvelder, actief in Feyenoord O18, speelt al tien jaar bij de club en slaat steevast een lichting over. Doordat hij in zijn hele jeugdopleiding met oudere jongens heeft gespeeld, heeft hij zich ontwikkeld tot een slimme voetballer. Bij zijn ploeggenoten staat Kleijn te boek als 'de stille leider'. De linkspoot mag dan slim zijn, de fysieke duels schuwt hij niet. Onlangs werd de aanvoerder van Feyenoord O18 voor het eerst opgeroepen voor Oranje O17, waar hij op het middenveld een uitstekende indruk maakte

3) Fabiano Rust (16)

Hij zou zomaar eens de toekomstig centrumspits van Feyenoord kunnen worden. Fabiano Rust tekent dit seizoen in Feyenoord O17 gemiddeld elke 95 minuten voor een doelpunt. In mei dit jaar zette hij zijn handtekening onder zijn eerste profcontract, dat hem tot 2024 aan de club verbindt. Rust staat naast zijn doeltreffendheid bekend om zijn beweeglijkheid en gevoel voor ruimte. Daarnaast is hij een verfijnde speler, die ook in het meevoetballen een meerwaarde voor zijn ploeg is. Hoewel Rust pas twee jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord speelt, is hij een grote belofte voor de toekomst.

2) Jaden Slory (16)

Wil maar al te graag het pad van vader Andwélé Slory bewandelen, maar wellicht heeft Jaden Slory zelfs meer potentie. De rechtsbuiten is voor dit seizoen overgeheveld naar Feyenoord O18 en is daar met vier goals in acht duels bezig aan een productief seizoen. Slory junior weet wat hij ervoor moet doen om het podium in het eerste elftal te halen: "Het is natuurlijk heel bijzonder om in hetzelfde shirt te mogen spelen als mijn vader. Maar ik ben hier om mijn eigen boek te schrijven. Dat begint volgend jaar bij Feyenoord Onder 18, maar het uiteindelijke doel is natuurlijk om te schitteren in De Kuip. Dat is waar ik mijn vizier op richt", zei hij in juni bij zijn contractondertekening.

1) Nesto Groen (17)

Nog een goalgetter uit de Feyenoord Academy. Nesto Groen werkt zijn wedstrijden af in Feyenoord O18, waar hij dit seizoen al zes keer wist te scoren in negen duels. Groen is een dynamische, technisch vaardige spits met een neusje voor de goal. Daarnaast staat Groen binnen de club te boek als een jongen met een enorme werklust en verbeterdrang. Het zal de Feyenoord-aanhang ongetwijfeld als muziek in de oren klinken.