Spelerspaspoort Jordan Teze (profiel)

Profiel: Jordan Teze (Groningen, 30 september 1999) is een Nederlands voetballer van Congolese afkomst die doorgaans als verdediger speelt. Hij debuteerde op 20 oktober 2017 in het betaald voetbal als speler van Jong PSV. Tevens is Teze de broer van rapper Jozo.

spelerspaspoort jordan teze psv geboren

Dubbele nationaliteit 

In het programma van ESPN ''Buiten de lijnen'' vertelt Teze over zijn dubbele paspoort, Nederland en Congo. Ook zegt hij: ''Ik speel liever rechtsback dan centraal''.

PSV

Teze speelt al sinds 2007 bij PSV en mocht zijn debuut maken in het betaalde voetbal op 20 oktober 2017 met Jong PSV op bezoek bij RKC. De verdediger beleefde een jaar later al zijn Eredivisie-debuut en moest daarna een tijdlang ervaring opdoen bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In de Onder 19 van PSV ging hij plots viral met een wereldgoal van over de middenlijn, hieronder het filmpje

De lichting van '99

In deze mini-docu van PSV komen bijzondere verhalen aan bod van: Cody Gakpo, Armando Obispo en Jordan Teze. Hun hele voetballeven brengen ze al gezamelijk door. Samen zijn ze begonnen in de F-jes, samen doorliepen ze alle jeugdteams en samen zitten ze nu in de kleedkamer aan de profkant bij PSV.

Dit is de voorlopige selectie van PSV in het seizoen 2021/2022

Feyenoord-doelman vertrekt